Processó de Verges i La Dansa de la Mort – Dijous 18 d’Abril de 2019

El dia 18 d’Abril, per Dijous Sant es celebra a Verges una de les festes i tradicions més importants del municipi. Es tracta de la Processó de Verges i la Dansa de la Mort. Dues tradicions representatives que sens dubtes, mereix la pena conèixer i viure de prop.

La Processó de Verges

La Processó de Dijous Sant a Verges es coneix des de l’any 1666. Es tracta d’una representació teatral que l’esglesia va utilitzar com a recurs per facilitar a les persones del poble l’ensenyament dels manaments eclesiàstics.

Els actes de la processó comencen a les 5 de la tarda, on els romans fan un recorregut per el poble, on finalment acaben a l’ajuntament per exposar imatges que s’han engalanat a diferents llocs del poble.

La Dansa de la Mort

La Dansa de la Mort forma part de la processó, on destaca per ser una dansa popular i d’un gran valor representatiu i conegut per el municipi de Verges. La dansa la conformen dos adults i tres nens que salten al so d’un tabal, acompanyat amb torxes que ens donen un missatge envoltat d’aire tètric on ens avisa que la mort no perdona a ningú i que tard o d’hora ens convertirem en cendra.

Sopar a Mas Pi Verges

A l’hora de sopar, al restaurant Mas Pi de Verges hem preparat un menú molt especial i complert per a tu i els teus. Fes ja la teva reserva trucant al ☎️ 972 780 612. Pots reservar a les 20h i 22h de la nit.

El menú té un preu de 25€ per persona i pots trobar una gran varietat de plats: